SUC -Kanotskytte & Duothlon

 Under Örebro Black River Games arrangeras Kanotskytte (1,9 km) och Duothlon (1,9 km) för ungdomar. Båda loppen ingår i Svenska Ungdomscupen (SUC)

Kanotskytte
Kanotskytte tävlas över ca 1900 meter, med 4-5 st Försöksheat (Heat 1-6) med cirka 15 tävlande från jämna åldersklasser. Exempel från tidigare år: I Heat 3 startade F06, P07, och P06. Tävlande avancerar till Final 1-6 utifrån sin tid i försöksheatet. I finalerna får alla tävla med tävlande i samma nivå som en själv, oavsett klass och kön. SUC-resultat räknas ut, utifrån placering jämfört med sin SUC-klass.

Kanotskyttet är enkelt förklarat ett Shorttrack med 1st lyft, där ett liggande skyttemoment ingår under lyftet. Skyttet sker med optiska gevär, där varje tävlande ska träffa 5st skjuttavlor med oändligt antal skott. Vid miss, läggs några sekunder på innan man får skjuta igen, vilket gör att skjutningen tar längre tid. Maxtid för skyttet är 60 sekunder och när tiden gått ut får den tävlande fortsätta sitt lyft och paddling oavsett om den träffat eller ej. Vid 5st perfekta träff tar ett skytte cirka 20-25 sekunder och alltså som mest 60 sekunder. Inga straffrundor alltså!

I tidsprogrammet är det inlagt en genomgång och provskytte under morgonen, som är obligatorisk för alla ungdomar. På så sätt får alla testa på att skjuta och känna sig bekväma med utrustningen.

Duothlon

I Duothlon tävlar aktiva klubbvis i par i klasserna H/D 12, 14 och 16 över ca 1900 meter med 2-3 st Finalheat. Heaten delas in med cirka 12 st K2or i varje. Om man saknar klubbkamrat, sätter lagledarmötet ihop singlar till par. 

De tävlande startar i K2, paddlar ett varv på banan och gör ett lyft. Under lyftet byter deltagarna till K1 och lägger i, innan de avslutar ett sista varv in till mål. Under K1-momentet gäller det att hjälpas åt och hålla ihop, då det är siste person i laget som räknas vid målgång. 

Priser och prisutdelning

Kanotister i P/F 13-16 som placeras sig 1-3 i Kanotskytte får gå upp på pallen och tilldelas SUC-medalj. 


I P/F 16 delas presentkort ut, sponsrade av Dietz.se.


För P/F 11-12 får alla deltagare bestiga prispallen tillsammans och får deltagarmedalj!


Alla tävlande är med i utlottningen av lottade priser från vårt välkänt fina prisbord!

Banbeskrivning

Hittar ni här.


Tidsprogram

Hittar ni här.


Anmälan och Startavgifter

Startavgiften för ungdomar är 350 kr och då ingår både start i Kanotskytte och Duothlon.


Mer info om anmälan hittar ni här.